Přípravná třída
Sklízíme ovoce a zeleninu…

Sklízíme ovoce a zeleninu…

Protože už uplynul nějaký čas od začátku školního roku a my se s naši školou už velmi dobře známe, bylo na čase se společně něco nového naučit. 

Protože je podzim a všichni dobře víme, že na podzim se sklízí ovoce a zelenina, téma tedy bylo víc než jasné. Společně jsem si zopakovali různé druhy ovoce a zeleniny. Nesměl chybět ani náš ateliér, kde jsme si díky tečkování pěkné nazdobili naši sklizeň, která nám zdobí naši třídu. Protože jsem šikovné děti a patříme do přípravné třídy, zopakovali jsem si opis písmen na tabuli. 

Nechyběl ani pokus v podání ochutnávky různých druhů zeleniny a ovoce. Aby to děti neměly tak jednoduché, tak je musely uhodnout se zavázanýma očima. Dětem se pokus moc líbil, ale bohužel už nám nezbylo tolik ochutnávek. 

Na výpravu jsem se vydali na tajné hřiště, kde jsem posbírali přírodniny, kterými jsem si vyzdobili naši třídu. S přírodninami budeme pracovat v dalších týdnech, takže se nám náramně hodila. 

Děti z mateřské školy nás pozvaly na divadelní představení plné hudby, proto byl název jasný MUZICÍROVÁNÍ. Společně jsme si zatančili a zazpívali známe pohádkové písničky. My už jsem se v průběhu začátku školního roku také naučili mnoho písniček a básniček, které nám slouží třeba ke scházení dětí. 

Společně jsme skládali ovoce z několik části a nebo jsem pracovali s plastelínou, kde byla velmi důležitá práce s prstíkama. 

Nesmíme opomenout ani na výlet do zoologické zahrady, kdy nám přálo počasí a my si ho díky tomu skvěle užili. Viděli jsme mnoho zvířátek a zahráli jsme si kvíz v podání otázek ze zoologické zahrady. 

Každý týden zařazujeme LOGOHRÁTKY, kdy si děti procvičují OROMOTORIKU. Tentokrát za pomocí naši žabky Kuňkalky, která nám dávala úkoly podle obrázků. 

Každé pondělí děti dostávají ranní úkol, který mají za úkol splnit do pátku. Tentokrát měly děti nápovědu pomocí obrázku. Co myslíte, že měly za úkol tentokrát?