Není drak jako drak …

Protože nastal podzim, tak k podzimu patří také létající drak. Děti byly tak šikovné, že si létajícího dráčka vytvořily za pomocí rodičů, prarodičů nebo sourozenců. Všem se moc výrobky povedly.  Ve třídě jsem to ale vzali za jiný konec, místo draka létajícího jsem si vyrobili draka s jedenácti hlavami. Každá měla jiné jméno. Jeden byl Olaf, druhý Štístko a nebo…

Naše hodiny tělocviku…

I my máme hodiny tělocviku a to ve velké tělocvičně. Používáme různé nářadí a společně si užíváme velkého prostoru. Hrajeme mnoho her, závodíme, protahujeme, ale umíme i relaxovat.  Zatím náš nejzábavnější úkol byl přetahovaná s paní učitelkou. A hádejte, kdo vyhrál? Bylo to dost vyrovnané, ale děti byly daleko silnější 🙂

Návštěva Divadla loutek a centra Ostravy

Vydali jsme se na divadelní představení “Kdo neskáče, není holub”, které pro nás bylo poučné. Holubi se k sobě chovali jako lidé, někdy se trápili, někomu se posmívali, někoho se zastávali… Po představení jsme se prošli centrem našeho města a připomněli si budovu staré radnice, morový sloup, pomník patrona hasičů, kostel a divadlo J.Myrona.

Ukázka airsoftu

V říjnu jsme měli velmi zajímavou hodinu tělesné výchovy. Spolužák Adam nám předvedl výbavu a výstroj na airsoft, který je jeho velkým koníčkem. Také připravil překážkovou dráhu, kde jsme zkoušeli překonávat překážky a přitom kontrolovat své okolí.

Stavíme ze SEVY

V hodinách Výtvarně praktické výuky rádi stavíme podle návodu i podle vlastní fantazie ze stavebnice SEVA. Podívejte se na některé naše výrobky.

Soutěž z informatiky – Bobřík informatiky

Na naší škole i letos proběhne školní kolo soutěže z informatiky. V pátek 8. 11. 2024 budou soutěžit vybraní žáci z 7., 8. a 9. ročníků. Ve čtvrtek 14. 11. 2024 budou soutěžit vybraní žáci ze 4., 5. a 6. ročníků. Již nyní všichni pilně cvičí a připravují se na soutěž.